KUNSTMEUBEL

Atelier Nico Beckers


Kunstmeubel

In opdracht vervaardig, of ontwerp ik kunstmeubelen.

Om een goed beeld te krijgen van de constructie en de afwerking van een antiek meubel, heb ik een kopie gemaakt van een origineel meubel van P. Roussel. Het betreft een vroeg 18e eeuwse commode in Lodewijk XV stijl. Het meubel behoort tot de collectie Smidt van Gelder uit Antwerpen.


Daarnaast inspireren antieke meubelen tot eigen ideeën en waag ik me aan eigen ontwerpen. De 'table servante' die je op mijn site vindt is wat fineer betreft geïnspireerd op Ucello's ontwerpen voor vloermozaiek, op de marqueterieprincipes van Charles Boulle en de vormgeving van voluutpoten.   

Commode Roussel. Origineel en kopie.

Als meesterstuk voor de opleiding ebenist aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen heb ik een kopie gemaakt van een commode van P Roussel (Frans ebenist (1723-1782). meubelconstructie en fineer (raccorderen).

Het origineel is in Antwerpen in Depôt van het Stad. Het meubel behoort tot de collectie van Smit van Gelder uit Antwerpen.

TABLE  SERVANTE UCCELLO

Als meesterproef voor Boullemarqueterie volgens eigen ontwerp heb ik deze 'table servante' gemaakt naar eigen ontwerp. Voor het fineer van de bladen heb ik me laten inspireren door Uccello.